شهر دیلیجان ارمنستان

 دیلیجان یکی از زیباترین شهرهای ارمنستان است.این شهر زیبا هوایی معتدل با تابستانی خنک و زمستانی گرم و آفتابی دارد. همچنین هوای تازه با چشمه های معدنی که گفته می شود خاصیت شفا بخشی آن مانند آب های ویچی در فرانسه است. به این دلیل برای انسان هایی که برای استراحت به این شهر می آیند معجزه می کند، همین طور امکانات تفریحی و درمانی مختلفی برای کودکان و بزرگسالان دارد. شهر دیلیجان با کوه های قفقاز در قسمت شرقی ارمنستان در دره رود اقسدف در ارتفاع ۱۱۰-۱۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا می باشد محاصره شده است. رشته کوههای زیبا که با پوشش جنگلی غنی پوشیده شده است که به شکل مراتع ارتفاعات کوه های آلپ می باشند.

 

 

این شهر در ۹۹ کیلومتر ایروان و در استان تاووش ارمنستان قرار دارد در منطقه ای جنگلی و بسیار خوش آب و هوا متوسط ارتفاع آن از سطح دریا ۱۳۵۰ متر است دارای آب و هوای معتدل و به عنوان یکی از مراکز مهم گردشگری در ارمنستان محصوب میشود . بافت سنتی و قدیمی شهر باعث جذب گردشگران فراوان از کشورهای مختلف و خود ارمنستان است ساخت و بهره برداری از مدرسه بین الملی در این شهر و همچنین انتقال برخی مراکز اقتصادی منجمله مرکز آموزشی و تحقیقاتی بانک مرکزی به این شهر اهمیت و ارزش این شهر را دو چندان کرده است شما در دلیجان میتوانید از مناطق مختلف بازدید کنید از زیباترین نقاط طبیعت این شهر پارز لیچ (دریاچه زلال ) است

 

 

 

 

 

این دریاچه که در عمق جنگلهای دیلیجان قرار دارد با وسعتی بالغ بر ۳ هکتار دارای طبیعت بکر و بسیار زیبا است در این منطقه تعداد زیادی بنای تازیخی نیز وجود دارد که  از همه معروفتر صومعه هاقارزین متعلق به قرن ۱۱ میلادی است

شهر دیلیجان ارمنستان

 

کلیسای زوارتنوتس ارمنستان

 کلیسای جامع زوارتنوتس که در زبان ارمنی به معنی نیروهای نگهبان یا فرشته‌های آسمانی است، نام یکی از آثار باستانی ارمنستان است که در نیمه سدهٔ ۷ میلادی در نزدیکی شهر واغارشاپات ساخته شده‌ است و نیایشگاه جرج مقدس هم نامیده می‌شود.

 

در حال حاضر ویرانه هآی آن حکایت از شکوه و زیبایی آن دارد. بر روی ستونها و سنگهای عظیم دیوارهای معبد کنده کاری و نقوش منحصر به فرد ی حک شده که خود برای بازدید کننده بس جالب و دیدنی است.این بنا درقرن هفتم میلادی احداث گردیده .قسمت خارجی آن ۳۲ ضلعی است که در هر گوشه آن یک جفت نیم ستون جاسازی شده و در مسیر اجمیاتسین واقع است. این اثر در فهرست میراث فرهنگی جهان یونسکو قرار دارد.

 

 

 

بنا به اظهارات مورخین ارمنی و کتیبه‌های یونانی موجود، زوارتنوتس توسط “نِرسِس ایشخانتس سوم” – جاثلیق کل ارامنه – احداث شده است و زمان ساخت آن از سالهای جاثلیق بودن او یعنی ۶۴۱-۶۶۱ میلادی استنباط شده است. بنظر “موسس کاقانکاتواتسی”، زوارتنوتس در سال ۶۵۲ میلادی تقدیس شده است زوارتنوتس تا اواخر قرن دهم پابرجا بوده است. در اوایل قرن بیستم ویرانه های زوارتنوتس بطور کامل با لایه زخیمی از خاک پوشیده شده بود. طبق مطالب بدست آمده، تا قبل از زوارتنوتس ساختارهای باستانی از قرون چهارم و پنجم میلادی در آنجا وجود داشتند. کهن‌ترین آنها بنایی در اندازه‌های ۰٫۶۳ در ۲٫۷ متر شامل کتیبه‌ای با خط میخی از روسای دوم – پادشاه اورارتویی – در مورد فعالیتهای ساخت وساز، ایجاد باغات، احداث کانالهای آب و تقدیم قربانی به خدایان است که در موزه زوارتنوتس قرار دارد. تصور بر اینست که معبد خدای تیر در محوطه زوارتنوتس بوده است زوارتنوتس بنایی گنبدی و متمرکز است که از بیرون سه‌ضلعی بوده و مجموعه‌ای هماهنگ از حجم‌های سه استوانه‌ می‌باشد که قطر آنها تدریجا کاهش می‌یابد. ساعت دایره‌ای شکل خورشیدی در قسمت جنوبی کار گذاشته شده بود. زوارتنوتس سبکی جدید در معماری ارمنی است. در قرون آتی، معماری ارمنی به میزان زیادی تحت تاثیر زوارتنوتس قرار داشته است. می‌توان گفت که زوارتنوتس جمع‌بندی منحصربفردی از هنر ساخت و ساز ارمنی، مجسمه‌سازی و هنر تزئینی بوده و ثمره توسعه کلی تمدن ارمنستان می‌باشد.

 

 

 

در سال ۱۹۳۷ در فاصله نه چندان دوری از ویرانه‌های زوارتنوتس موزه کوچکی احداث شده است و در آنجا مطالب بدست آمده طی حفاری‌ها به نمایش گذاشته می‌شوند.

کلیسای زوارتنوتس ارمنستان

کلیسای زوارتنوتس ارمنستان

صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 صفحه بعد
<-blogads->