دریاچه چیتگر یا دریاچه شهدای خلیج فارس دریاچه ی مصنوعی در تهران است که در شمال غرب این شهر و در منطقه ۲۲ شهرداری تهران واقع شده است. این دریاچه دارای مساحت ۱۳۰ هکتار است و در مجاورت آن ۱۲۰ هکتار مجموعه تفریحی ایجاد شده اس. این دریاچه در شمال پارک جنگلی چیتگر قرار گرفته است و جنوب دریاچه به بزرگراه همدانی، شمال آن به بزرگاه همت، شرق آن به بزرگراه آزادگان می رسد و از غرب نیز به بافت مسکونی منطقه ۲۲ شهرداری تهران متصل است. آب این دریاچه از رودخانه کن تامین می شود و به واسطه سیکل بسته و ایزوله سامانه انتقال آب آن هیچگونه آب دیگری وارد این دریاچه نمی شود.

ساعات کاری دریاچه خلیج فارس(چیتگر): شنبه الی چهارشنبه از ساعت ۱۵٫۳۰ الی ۲۲ و پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل از ساعت ۱۰ صبح الی ۲۳

 

 

بیشتر روزها هوای این منطقه به دلیل جهت وزش باد در تهران که عموما غربی-شرقی است این محدوده از تهران آب و هوای پاکیزه و مطلوب تری نسبت به دیگر مناطق تهران دارد.یکی از دلایلی هم که باعث جذب مردم به این دریاچه تفریحی شده است,هوای مناسب آن نسبتا به سایر مکان های تفریحی می باشد.

در این مجموعه ,امکانات تفریحی برای عموم بوجود آورده اند از جمله,ساحل سنگی می باشد.ساحل سنگی دریاچه چیتگر در بخش شمالی دریاچه ساخته شده است که می توانید یک پیاده روی خوبی بدون جوراب و کفش داشته باشید.

اگر قصد رفتن با ماشین شخصی دارید می توانید مسیر بزگراه همت غرب را انتخاب کنید و سپس به خروجی شهید خرازی رفته و از این خروجی، دریاچه خلیج فارس مشاهده می شود و ادامه مسیر تابلو های راهنما وجود دارد.

خدمات دیگر دریاچه چیتگر که برای عموم فراهم کرده اند از جمله پارکینگ، زمین بازی و رستوران های بزرگ و کوچک, آب نمای موزیکال و سرویس های بهداشتی و نمازخانه و همچنین وجود دستفروشی ها مانند بلال فروشی ها است که باعث استقبال مردم شده است.

دریاچه خلیج فارس یا چیتگر دارای سه جزیره با نام های شهدای تنب کوچک، شهدای تنب بزرگ و شهدای ابوموسی می باشد که این جزایر با عملکردهای فرهنگی، مذهبی، تفریحی، پذیرایی و هنری برای بازدید کنندگان گرداوری کرده اند.هر یک از این جزایر با رویکرد مختلف طراحی شده که جزیره شهدای تنب بزرگ با کاربری فرهنگی و مذهبی در مساحت ۱۰۰۰۰ متر مربع ,جزیره شهدای تنب کوچک با کاربری فرهنگی، اجتماعی و هنری در مساحت ۴۰۰۰ متر مربع و جزیره شهدای ابوموسی با کاربری خدماتی، تفریحی که شامل اسکله، قایق برقی و قایق امداد و همچنین قایقهای تفریحی و پدالی و سالن پذیرایی در مساحت ۱۳۰۰۰ مترمربع طراحی شده است.

شما میتوانید در این دریاچه مصنوعی یک روز پر هیجان همراه با تفریحات سالم ماننده قایق سواری مفرح روز خوبی  داشته باشید.امکانات تفریحی دیگر که برای علاقه مندان تشکیل شده ماننده پیست دوچرخه سواری و سرزمین بازی,پیست پرواز و ماشین کوبنده ,چرخ و فلک با چشم انداز زیبا,چرخ و فلک با چشم انداز زیبا و همچنین تفریحات دیگر .

نکاتی که شما باید در آنجا رعایت کنید,از شوخی های بی جا در قایق های انفرادی و گروهی پرهیز کنید ,زیرا دریاچه بیش از ۱۰ متر عمق دارد.

همچنین مسیر دوم که اگر از ماشین شخصی استفاده می کنید,بزرگراه آزادگان شمال است که وقتی وارد خروجی شهید خرازی می شوید، خروجی دریاچه روبروی شما قرار دارد.

اما اگر قصد رفتن با وسیله عمومی به دریاچه چیتگر دارید می توانید پایانه اتوبوس صادقیه بروید و با استفاده از اتوبوس شهرک دریا، خود را به دریاچه خلیج فارس برسانید.یا اینکه از اتوبوس جنب مترو چیتگر استفاده کنید .

اگر محل اقامت شما سمت خیابان شریعتی و میرداماد و تجریش است می توانید به سه راه ضرابخانه، پایین خیابان میرداماد رفته و از ان جا، اتوبوس های BRT مترو چیتگر را سوار شده و با اتوبوس دیگری به دریاچه چیتگر بروید.

اگر قصد رفتن با مترو به دریاچه چیتگر دارید هم می توانید به ایستگاه مترو چیتگر و استفاده از پایانه اتوبوس آن برای سفر به شهرک شهید باقری و دریاچه خلیج فارس تهران انتخاب کنید.

 

 

دریاچه چیتگر در غرب تهران